filmdatabase

August van den Hoeck

geboortedatum
13 januari 1863
sterfdatum
27 maart 1942
biografie

August van den Hoeck was een in Brussel geboren operazanger die successen vierde bij het Nederlandsch Opera-Gezelschap. Vanaf het midden van de jaren tien acteerde hij ook in films. De bekendste hiervan is Johan Gildemeijers Gloria transita, waarin Van den Hoeck een aan lager wal geraakte operazanger speelt.
 
In de film zijn uitgebreide zangpartijen opgenomen die door Van den Hoeck en zijn medeacteurs - waaronder zijn echtgenote, de operazangeres Wilhelmina van den Hoeck - tijdens de filmvoorstelling live werden ingezongen. Tot meer dan een decennium na de première van de film reisde Van den Hoeck met Gloria transita door het land.

datum laatste wijziging
20 oktober 2011
reacties

0 totaal

stemmen
103 mensen vinden dit leuk
aantal keer bekeken
431

filmografie

Fatum (1915) Acteur
Koningin Elisabeth's dochter (1915) Acteur
Diamant (1916) Acteur
Een danstragedie (1916) Acteur
Gloria transita (1917) Acteur
De zwarte tulp (1921) Acteur
Zaken zijn zaken (1921) Acteur
Mottige Janus (1922) Acteur
Mooi Juultje van Volendam (1924) Acteur
De cabaret-prinses (1925) Acteur
Oranje Hein (1925) Acteur