filmdatabase

N.V. Philips gloeilampenfabrieken

samenvatting

Bedrijfsfilm van Philips.
 
In de film Philips gloeilampenfabrieken presenteert Philips zich als een modern, internationaal bedrijf dat beschikt over een eigen laboratorium, elektriciteitscentrale en transportdienst. Het bedrijf laat niet onvermeld dat het de grootste gloeilamp ter wereld heeft gemaakt en dat het zijn gloeilampen nauwkeurig test en keurt. Opvallend aan de film is de gedetailleerde aandacht voor de verschillende gloeilamponderdelen. Beelden van het concert van de Philips' Harmonie laten zien dat Philips trots was op de vele voorzieningen die het trof voor zijn werknemers. De Einhovense gloeilampenfabriek bood zijn personeel huisvesting, sport en recreatie.
 
Philips zag vrij snel wat de promotionele mogelijkheden van het medium film waren. In de jaren tien had het bedrijf al een film door Willy Mullens laten maken. Aan deze 'basisfilm' werden later steeds nieuwere opnamen toegevoegd. In de loop der jaren heeft Philips tientallen bedrijfsfilms gemaakt of laten maken.

productiejaar
1919
land
Nederland
categorie
Non-fictie
genre
geografische namen
originele titel
  • N.V. Philips gloeilampenfabrieken
productiemaatschappij
datum laatste wijziging
26 oktober 2011
reacties

0 totaal

stemmen
287 mensen vinden dit leuk
aantal keer bekeken
4885
  • 350 mtr
    Stil
    Tinting
    35mm
    1
bronnen

B. Hogenkamp, De Nederlandse documentaire film 1920-1940, Amsterdam (1988), p. 135
B. Hogenkamp & M. Lauwers, De films van de Vereeniging Nederlandsch Fabrikaat : een filmografisch overzicht, Amsterdam (1993), p. 29